Trei proiecte importante în domeniul sanitar, propuse de Cristian Niculae. Gabriel Lazany, consilier onorific pe sănătate

Trei proiecte importante în domeniul sanitar, propuse de Cristian Niculae. Gabriel Lazany, consilier onorific pe sănătate

Cristian Niculae, candidatul Alianție pentru Bistrița-Năsăud la Primăria Bistrița, propune trei soluții importante pentru sănătate, la nivelul municipiului. Acesta a apărut vineri, 28 august, într-o conferință de presă alături de managerul Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, care a fost numit, cu această ocazie, consilier onorific pe teme de sănătate.

„E singurul dintre candidaţi care m-a contactat şi m-a întrebat care sunt problemele în sistemul de sănătate, cu ce ar putea să ajute în cazul în care ar ajunge primar. Acesta este motivul pentru care am acceptat să fiu consilier onorific, nu m-am înrolat politic. Am rămas apolitic, prefer să duc mai departe proiectul Spitalului Judeţean pe care vreau să-l duc la bun sfârşit. Am avut o viziune asupra spitalului şi unde vreau să ajungă. Îi doresc succes candidatului Cristian Niculae şi dacă va ajunge primarul municipiului Bistriţa, sper să nu uite ce a promis, să susţină Spitalul Judeţean”, a declarat Gabriel Lazany, în cadrul conferinței de presă.

Gabriel Lazany a mai subliniat că implciarea Primăriei Bistrța în sprijinirea Spitalului judeețan ar fi un lucru firesc, având în vedere că în jur de 10.000 de pacienţi/an, sunt pacienţi proveniți din municipiul Bistriţa.

„În Bistriţa, avem un spital judeţean modern, la standerdele anului 2020, în care s-a investit în ultimii opt ani de zile foarte mult. Avem şi un management performant al acestui spital, condus de Gabriel Lazany. Gabriel Lazany a demonstrat calităţile sale de manager în toată această perioadă dificilă pentru bistriţeni şi pentru români. Este un om care a dovedit prin fapte că are experienţă în tot ceea ce face şi face multe lucruri bune pentru Bistriţa şi bistriţeni. Sunt bucuros şi onorat că domnul Gabriel Lazany ne-a acceptat propunerea de colaborare din poziţia de consilier onorific pe probleme de sănătate publică şi asistenţă socială în tot ceea ce vreau să fac de acum încolo”, a spus Cristian Niculae.

În urma consultărilor cu Gabriel Lazany, Cristian Niculae a identificat o serie de probleme în domeniul sanitar și a propus trei soluții importante:

  1. un cabinet medical de tip medicină de familie pentru pacienți cazuri sociale – un cabinet medical care  va funcţiona ca un cabinet de tip „medic de familie” și va prelua cu prioritate cazurile sociale.
  2. ambulanţa socială – va transporta cazurile sociale de pe domeniul public sau de la domiciliul pacienţilor către instituţiile specializate, cum ar fi centre pentru persoane fără adăpost; centre sociale comunitare; cămine de persoane vârstnice; instituţii medicale specializate sau poate fi folosită la redarea către familia lărgita în localitatea de domiciliu, a persoanelor ce reprezintă cazuri sociale care nu sunt din oraş.
  3. centru comunitar de asistenţă socială pentru persoane cu tulbutări pshihice şi comportamentale – o abordare responsabilă și socială pentru persoane cu probleme psihice și comportamentale (alcoolicii, aurolacii, persoanele fără adăpost, agresorii). Acest centru integrat va fi dezvoltat pentru cel puțin 3 categorii de pacienţi. Locuințe protejate pentru bolnavii psihici din categoria cazurilor sociale – minim 12 locuri; centru pentru agresori, ce reprezintă cazuri sociale, cei responsabili de violența domestică – 12 locuri; centru pentru persoane cu adicții din categoria cazurilor sociale (alcoolicii, aurolaci şi consumatorii de droguri) – 12 locuri.

Sursa: observatorbn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *