Malurile râului amenajate prin concurs de soluții

Malurile râului amenajate prin concurs de soluții

Râul Bistrița trebuie integrat în viața cotidiană a orașului nostru, ca un element de legătură urbană și un loc de întâlnire al bistrițenilor. Din acest motiv an de an m-am ocupat personal de curățarea malurilor in fiecare primăvară.


Râul Bistrița este o binecuvântare a naturii, iar potențialul peisagistic poate aduce frumusețe și plus valoare orașului nostru. În plus, ne oferă șansa să deschidem noi modalități de petrecere a timpului liber, cum ar fi sporturile nautice, canotaj și caiac-canoe sau plimbări de agrement cu ambarcațiuni ușoare, nepoluante.

Pentru ca acestea să se întâmple, în primul rând trebuie sa realizăm un filtru de colectare a deşeurilor pe râul Bistriţa, care să fie amplasat în amonte, la intrarea râului în oraș. Această barieră va avea ca scop colectarea deșeurilor venite pe apă din localitățile din amonte, pentru menținerea malurilor râului curate.

În cadrul proiectului de amenajare a malurilor râului Bistrița se va aborda zona riverană cuprinsă între Puntea Pietonală de la Spitalul TBC și Podul Berăriei. Vom avea în vedere deschiderea de noi accese pietonale dinspre Parcul Municipal înspre această nouă zonă de recreere.

Proiectul va fi realizat pe Fonduri Europene iar cea mai bună soluţie va fi aleasă printr-un Concurs de Proiecte şi Consultare Publică și va fi cea care va pune cel mai bine în valoare următoarele facilități:

– Culoar de mobilitate urbană cu autobuze electrice – Linia Albastră, pe traseul Parc Industrial Sărata – Str. Zăvoaie – Str. Mihai Viteazu – Str. Codrișor – Str. Ghinzii – zona Wonderland;
– Zone de promenade;
– Piste de cicliști;
– Spații pentru agrement: hidrobiciclete, bărci nepoluante;
-Piste de alergare;
– Zone de relaxare și de belvedere;
– Spații pentru sporturi nautice:canotaj și caiac-canoe;
Este despre Bistrița, este despre noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *