Lucrările finanțate cu bani publici continuă la Bistrița. Ce șantiere se deschid

Lucrările finanțate cu bani publici continuă la Bistrița. Ce șantiere se deschid

Pe șantierele din Bistrița se lucrează în continuare, vestea bună fiind aceea că și în perioada următoare vor mai începe lucrări finanțate cu bani publici, europeni, de la bugetul național sau local.

Se va lucra inclusiv la amenajarea pistelor pentru cicliști, la modernizarea iluminatului și la școli.

”Săptămâna aceasta va începe un proiect pe fonduri europene, reabilitarea iluminatului public din municipiul Bistrița. Este un proiect de 5 milioane de euro prin care, pe 37 de străzi din municipiul Bistrița, se modernizează iluminatul public”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

De asemenea, în perioada următoare ar mai putea demara și alte proiecte cu finanțare europeană sau de la bugetul de stat.

”Așteptăm cu nerăbdare să înceapă reabilitarea corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu, Linia Verde, proiect de 13,5 milioane de euro, reconfigurarea Axei de transport public pe axa Gării-Decebal-Andrei Mureșanu – Năsăudului, un proiect de 11,5 milioane de euro. De asemenea, va începe tot anul acesta proiectul Piste pentru cicliști care înseamnă 30 de km de piste pe 29 de străzi din municipiul Bistrița. Cred că începem lucrul la el undeva în luna iunie. Linia Verde și Pistele pentru cicliști sunt în achiziție publică. Așteptăm din moment în moment să semnăm contractul de finanțare pentru reconfigurarea axei de transport public Gării-Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

El a explicat că anul acesta și anul viitor se vor derula investiții de peste 120 de milioane de euro, fonduri europene și naționale prin PNDL.

Cristina Sabau

Sursa: https://timponline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *