Gabriel Lazany îl susține pe Cristian Niculae

Gabriel Lazany îl susține pe Cristian Niculae

„Este singurul candidat care m-a întrebat care sunt problemele în sistemul de sănătate, cu ce ar putea să ajute în cazul în care ar ajunge primar”, a afirmat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care îl susține pe Cristian Niculae.

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 28 august 2020, unul din cei mai performanți manageri din sistemul de sănătate românesc – d-nul Gabriel Lazany, a declarat că își dorește un parteneriat între Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița, reprezentată de Cristian Niculae, candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la fotoliul de Primar.

De mulți ani am început o presiune asupra primăriei de a intra în anumite parteneriate cu spitalul judeţean. Niciodată nu am reuşit să înţeleg de ce Primăria Bistriţa nu se implică în activitatea spitalului. M-am lovit de un refuz permanent. Conform legii, suntem spital judeţean, cu subordonare directă Consiliului Judeţean, dar Bistriţa nu are altă unitate sanitară cu paturi, iar Spitalul Judeţean îndeplineşte şi funcţia de spital municipal. Anul acesta am avut prima deschidere din partea Primăriei Bistrița, cu alocarea celor 200.000 de lei în perioada stării de urgență și s-a deschis o cale de colaborare.

Nu m-am înregimentat politic, sunt consilier onorific, eu vreau să duc la bun sfârșit viziunea și proiectele pentru SJU. Dintre toţi candidaţii, Cristian Niculae e singurul pe care îl cunosc de mult timp şi avem o relaţie amicală.

Un lucru foarte important: este singurul dintre candidaţi care m-a contactat şi m-a întrebat care sunt problemele în sistemul de sănătate, cu ce ar putea să ajute în cazul în care ar ajunge primar. Îi doresc succes candidatului Cristian Niculae şi, dacă va ajunge primarul Bistriţei, sper să nu uite ce a promis, să susţină Spitalul Judeţean” a declarat d-nul Gabriel Lazany, manager al Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud.

D-nul Cristian Niculae, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă, că d-nul Gabriel Lazany a devenit consilierul său onorific pe probleme de sănătate, iar pe baza consultărilor, cei doi au propus o serie de proiecte pe sectorul medical.

Într-un termen scurt se vor realiza următoarele proiecte:

CABINET MEDICAL PRELUARE CAZURI SOCIALE, pentru a degreva Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care este în mod permanent sub presiunea cazurilor sociale din oraș.

AMBULANȚA SOCIALĂ – autoutilitara de transport persoane, dotată cu trusă minimală de urgență și cu lămpi ultraviolete bactericide. Acest proiect este necesar pentru că Serviciul Județean de Ambulanță este foarte solicitat pentru transportul persoanelor care reprezintă cazuri sociale între instituțiile abilitate din Bistrița.

Pe termen mediu, Cristian Nicuale, candidat la funcția de Primar al Bistriței din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud și d-nul Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, au propus următoarele proiecte:

CENTRUL COMUNITAR DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENTRU PERSOANE CU TULBURĂRI PSIHICE ȘI COMPORTAMENTALE

În Bistrița nu există un astfel de centru integrat pentru persoane adulte, și se impune o abordare responsabilă și socială pentru persoane cu probleme psihice și comportamentale (alcoolicii, aurolacii, persoanele fără adăpost, agresorii)

Un alt proiect comun al celor doi este testarea gratuită a tuturor cadrelor didactice și nondidactice din școlile, grădinițele și creșele din Bistrița. Cristian Niculae a inițiat alocarea bugetară a sumei de 300 de mii lei pentru acest proiect, realizat în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

sursa: bistriteanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *