Cristian Niculae: Primăria Bistrița lansează un program de sprijinire a bunicilor!

Cristian Niculae: Primăria Bistrița lansează un program de sprijinire a bunicilor!

Primăria Bistrița, prin Direcția de Asistență Socială are un program de măsuri de sprijinire pentru bunicii Bistriței în aceste vremuri dificile.

În prezent avem în îngrijire la domiciliu un număr de 10 persoane vârstnice, pe care-i asistăm în mod curent cu tot ceea ce au nevoie.

Alte 36 de persoane vârstnice, singure, sunt luate în evidență de Primăria Bistrița, cărora le putem oferi următoarele servicii:

Mâncare gătită, oferită în mod gratuit la Cantina Socială administrată de primărie, pentru persoanele cu venituri sub 145 lei / lună / persoană;

Mâncare gătită oferită contra-cost pentru cei care nu se încadrează în această categorie, la un preț de 12 lei/masă (două feluri de mâncare consistente);
Sprijin pentru cumpărături de alimente și bunuri de strictă necesitate, cu transportul gratuit al produselor la domiciliu. Beneficiarii platesc doar produsele achiziționate.
Sprijin pentru cumpărarea de medicamente, inclusiv cele pe bază de rețetă, cu transport gratuit al medicamentelor la domiciliu.
Consiliere socială telefonică pentru persoanele vârstnice care au nevoia de a comunica cu cineva.

Prin angajații de la Direcția de Asistență Socială și voluntari putem livra mâncarea de la Cantina Primăriei și acasă pentru persoanele vârstnice, care nu se pot deplasa.

Dispeceratul Direcției de Asistență Socială este 0263.237. 479 – unde aflați toate informațiile cu privire la programele de sprijin pentru bunicii Bistriței, sau unde puteți semnala alte persoane vârstnice, care au nevoie de ajutor.

Adela Cosma

Sursa: https://www.observatorbn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *