Cristian Niculae: Cine nu-și face treaba cum trebuie, pleacă din Primărie

Cristian Niculae: Cine nu-și face treaba cum trebuie, pleacă din Primărie

Reformă la Primăria Bistrița- e marele plan al lui Cristian Niculae, în cazul în care va fi ales primar. Funcționarii vor fi evaluați atât de cei de la audit, cât și de cetățeni. ”Cine nu-și face treaba cum trebuie, pleacă din Primărie!” a fost avertismentul dat de viceprimarul în funcție.

Prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE, viceprimarul Cristian Niculae a subliniat faptul că în administrația sa, dacă va fi primar, se va pune accent pe ”primăria în slujba cetățeanului, și nu invers”.

Cred că toți bistrițenii își doresc un aparat administrativ mai eficient, mai modern și mai apropiat de cetățeni. Legătura dintre funcționari și cetățeni trebuie să fie bazată, în primul rând, pe respect reciproc și orientată spre rezolvarea problemelor. Este momentul ca toți funcționarii să înțeleagă că Primăria este la dispoziția cetățenilor, și nu invers” a explicat Cristian Niculae.

Astfel, dacă va ajunge primar, intenționează să ”rezolve” această problemă acționând pe două direcții.

”În primul rând mă voi ocupa de măsurarea gradului de mulțumire al cetățenilor care interacționează cu funcționarii publici, în paralel cu o evaluare continuă și obiectivă a activității funcționarilor din Primărie, prin serviciul de audit pe care deja îl avem.” a explicat viceprimarul.

Pentru evaluarea funcționarilor publici, Niculae e gata să aducă inclusiv speciliști din afară.

Principiul e : ceea ce merge bine, promovă, ceea ce nu e bine, schimbăm! Se va merge pe varianta de informații simple și clare ca orice cetățean să le poată înțelege. Evaluarea funcționarilor nu o va face numai Audit-ul, ci și cetățenii. Prin chestionare pe care să le completeze. Până acum, feedback-ul cetățenilor e destul de negativ” a declarat Cristian Niculae.

Dacă evaluările vor fi tot negative, cei care nu se comportă ”demni” de funcția lor, vor fi dați afară.

Suntem votați sau angajați în Primărie pentru a ajuta cetățenii atunci când au nevoie sau o problemă. Cine nu va pricepe acest lucru, va pleca din Primărie. Și o spun asta la cel mai răspicat mod posibil!” a concluzionat Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței.

Mai multe informații despre reforma în cadrul aparatului Primăriei Bistrița puteți afla din emisiunea de aici:

Sursa: bistriteanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *