Cristian Niculae: Cel mai probabil TOATE școlile vor avea cursuri și dimineață și după-masă, în noul an școlar

Cristian Niculae: Cel mai probabil TOATE școlile vor avea cursuri și dimineață și după-masă, în noul an școlar

Noul an școlar vine cu numeroase modificări. Majoritatea din cauza pandemiei de coronavirus. Unele modificări, cel puțin pe plan local, vin și din cauza celor șase unități de învățământ care sunt în reabilitare. „Cel mai probabil toate școlile din oraș vor avea cursuri și dimineață și de după-masă”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Mai puțin de o lună ne desparte de începerea noului an școlar. Acesta vine cu multe semne de întrebare și numeroase modificări.

Majoritatea lucrurilor noi privesc măsuri impuse de pandemia de coronavirus. Ministerul Sănătății a elaborat măsuri ce trebuie respectate la modul general și scenarii pentru fiecare zonă, în funcție de numărul de cazuri de covid raportate.

La Bistrița există și alte lucruri care impun modificări în modul de organizare a cursurilor. O parte din unitățile de învățământ se află în reabilitare.

La școlile care se află în reabilitare, pentru ca elevii să respecte distanțarea fizică, e clar că în acest an vom merge și pe varianta orelor de după-masă. În fiecare zi vin directorii de școli la Primărie și discutăm soluții pentru fiecare școală în parte. Dar va fi foarte greu să nu facem școală și dimineața și după-masa. Mai ales în acest context”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae, prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE.

În prezent, în municipiu, există șase unități de învățământ în plin proces de reabilitare.

Mai mult, chiar și Colegiul Național Liviu Rebreanu s-ar putea să fie în reabilitare când începe noul an școlar. În două – trei săptămâni, ar putea începe lucrările și acolo, la corpul A. Deci e clar că nu vom avea alte soluții, decât pentru a face ore și de dimineață și după-masă. Dar de fiecare dată când au fost școli în reabilitare așa s-a făcut. Și fiica mesa, acum trei ani, era la „Liviu Rebreanu”, când colegiul era în reabilitare. Și a făcut ore și de dimineață și de după-masă. Dar asta e. Școlile TREBUIE modernizate!”, a concluzionat Cristian Niculae.

Sursa: bistriteanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *