Modernizarea și asfaltarea străzilor de pământ și întâlnirile cu cetățenii care locuiesc pe aceste străzi de pe raza municipiului Bistrița

Toți cetățenii municipiului Bistrița trebuie să se bucure de cele mai bune condiții de viață!

Consider că este foarte important ca în Bistrița să continue investițiile în infrastructura stradală, într-un ritm accelerat în anii următori și acest lucru va fi pentru mine o prioritate. Pe parcursul celor aproximativ 4 an de când sunt viceprimarul municipiului Bistrița, s-am modernizat și asfaltat 19 străzi de pământ, iar alte 11 străzi de pământ au proiectul tehnic și toate documentațiile finalizate – urmează să intre în achizitie publică a lucrărilor de execuție și să fie demarate lucrări pe acestea în decursul anului viitor.

Avem 99 de străzi de pământ în orașul nostru care sunt străzi private sau parțial private– ceea ce înseamnă că Primăria Bistrița nu poate derula lucrări de investiții pe aceste străzi. Mulți cetățeni nu știu că strada lor nu este în domeniul public – din acest motiv am decis montarea unor panouri de informare pentru cetățenii care locuiesc pe acele străzi pentru ca ei să afle că strada lor nu e publică. Panourile vor fi amplasate la intrare pe fiecare stradă privată sau parțial privată.

Pentru a lămuri problemele legate de aceste străzi, am decis să mă întâlnesc cu oamenii din comunitatea noastră, să le ascult problemele, să aflu necesitățile lor, să țin cont de sugestiile lor, iar împreună, să găsim cea mai bună soluție pentru ei pentru că  prioritatea primăriei în anii următori va fi modernizarea infrastructurii stradale a Bistriței! Prima întâlnire a fost cu cetățenii de pe strada Elena Caragiani, din zona Aerodromului – oameni tineri, muncitori și cu un puternic spirit civic. Le-am explicat procedurile pe care ei trebuie să le parcurgă pentru transferul drumului privat către domeniul public, le-am ascultat părerile, le-am spus planurile mele. A fost o discuție constructivă, cu soluții concrete și cu termene următoare bine stabilite.

Am continuat  întâlnirile cu cetățenii de pe strada Smaranda Brăescu și i-am informat care sunt planurile mele cu privire la străzile de pământ din oraș și ce demersuri trebuie să facă ptr. ca strada lor să fie inclusă în domeniul public al Municipiului Bistrița.

Când o comunitate de pe o stradă privată vrea să afle ce opțiuni are pentru creșterea calității vieții, Primăria Bistrița trebuie să fie partenerul ei de dialog deschis, onest și responsabil.

Mi-am luat angajamentul să mă întâlnesc cu toți cetățenii de pe străzile private, pentru a găsi împreună soluții la problemele lor.

Seria întâlnirilor cu cetățenii Bistriței a continuat în această seară cu locuitorii de pe strada Viile cu Pomi, o stradă de pământ, în mare parte privată, din localitatea componentă Unirea.

Cei care doresc să-și transfere străzile din domeniu privat în domeniul public, trebuie să parcurgă o procedură cadastrală de desprindere a lotului de teren din corpul străzii de restul proprietății, iar ulterior, să-l doneze Primăriei Bistrița, care-l va introduce în domeniul public.

 1. Trebuie ca toți proprietarii de pe strada privată să ajungă la consens cu privire la decizia de trecere in domeniu public;
 2. Prin serviciile unui expert topografic (lista experților autorizați este afișată la Registrul de Cadastru), terenul se dezmembrează în două parcele– una din corpul străzii, cealaltă rămânând curtea proprietății.
 3. După dezmembrarea în două parcele proprietarii trebuie să facă o adresă la Primăria Bistrița cu informarea intenției lor de a dona parcela din corpul străzii către domeniul public; pe lângă această adresă de intenție, trebuie atașat și extrasul CF al parcelei din corpul străzii.
 4. Primăria Bistrița acceptă donația parcelelor prin Hotărâre de Consiliu Local;
 5. La notar se semnează donația în prezența reprezentanților Primăriei Bistrița și proprietari;
 6. Costurile expertului topografic sunt suportate de proprietar;
 7. Costurile notariale de acceptare a donației sunt suportate de Primăria Bistrița;
 8. Acest set de informații vor fi disponibile și la tel. 0756.222.053, de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.00;

Trebuie să înțeleagă toată lumea că investițiile din bani publici se pot face doar pe proprietatea publică.

Îmi doresc ca în 4-5 ani să asfaltăm și să modernizăm toate strazile de pământ din domeniul public al Municipiului Bistrița.

Am dovedit că se poate în această vară și mă voi lupta pentru acest lucru.

STRĂZI DE PĂMÂNT RECEPȚIONATE ÎN PERIOADA 2016 – 2019

 1. Str. Grigore Pletosu
 2. Str. Castelanului
 3. Str. Drumul Dumitrei Vechi (dupa intersecția cu Drumul Cetății)
 4. Str. Cocorului
 5. Str. Huniazilor
 6. Str. Bastionului
 7. Str. Bujorului
 8. Str. Tudor Jarda
 9. Str. Valea Sigmirului
 10. Str. Faleză
 11. Str. Armoniei
 12. Str. în localitatea Slătinița
 13. Str. Busuiocului
 14. Str. Lavandei
 15. Str. Macului
 16. Str. Poienii
 17. Str. Grigore Moisil
 18. Str. Labirintului
 19. Str. Pajiștei

 

STRĂZI DE PAMÂNT CU PROIECT TEHNIC ȘI AVIZE FINALIZATE:

 1. Str. Simfoniei
 2. Str. Răsăritului
 3. Str. Remus Cristian Bucur
 4. Str. Dinu Lipatti
 5. Str. Valea Căstăilor
 6. Str. Viile cu Pomi
 7. Str. Gheorghe Dima
 8. Str. Vasile Lucaciu
 9. Str. Orizontului
 10. Str. Ion Căian
 11. Str. Tărpiului

 

STRĂZI DE PĂMÂNT AFLATE ÎN DIFERITE STADII DE PROIECTARE:

– str. Sec 3 Sărata- Pădurii

– str. Sec 4 Sărata

– str. I. Pop Reteganul;

– str. Bela Bartok;

– str. Secundară Unirea (Morii);

– str. Zăvoaie;

– str. Jupiter;

– str. Podgoriei;

– str. Viorelelor;

– str. Tabără;

– str. George Barițiu;

– str. Lempeș;

– str. Crângului;

– str. Sec. 12 Viișoara (din DN17 la cimitir);

– str. Nouă Viișoara;

– str. Filip Cristian Petru;

– str. Apusului;

– str. Școlii;

– str. Prundului.

 

 

Facebook Comments