RENOVAREA PRESTIGIOSULUI COLEGIU NAȚIONAL ”LIVIU REBREANU”

            Colegiul National „Liviu Rebreanu” este monument istoric de importanță națională.
            Edificiul este și astăzi una dintre cele mai reprezentative clădiri eclectice din municipiu și  din județul Bistrița-Năsăud, în care funcționează un liceu de renume și cu rezultate deosebite la nivel național și internațional.
            Potrivit unui raport de expertiza realizat în 2019,monumentul istoric prezintă actualmente degradări care pun în pericol elevii și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în clădire.
            De asemenea, lipsa intervențiilor a dus la degradarea unor elemente de patrimoniu, greu și probabil imposibil de recuperat dacă nu se intervine urgent pentru restaurarea și consolidarea lor (în ultima perioadă, elemente din componentele artistice valoroase de pe fațadă s-au desprins, fiind un real pericol pentru elevi).
          În consecință, vom realiza reabilitarea în profunzime a acestui monument istoric, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA 19%) fiind de 54.356 mii lei, din care pentru construcții-montaj se vor aloca 38.720 mii lei.
ColegiulNațional“LiviuRebreanu”vabeneficiaatâtdereabilitareaclădiriiprincipale,a parcului dendrologic, cât și de refacerea infrastructurii educaționale, dotări și laboratoare performante.
          Chiar dacă ne-am lovit de blocaje, în cazul Corpului A, în ultimii ani, campusul Colegiului a ajuns să fie unul dintre cele mai moderne din țara noastră. Soluția finală a fost Compania Națională de Investiții, cu ajutorul Vicepriministrului și Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care împreună cu d-na Manuela Pătrășcoiu – Director General al Companiei Naționale de Investiții șiPreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Radu Moldovan. Acum că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului ce va reabilita și moderniza Corpul A al CNRL s-a finalizat avem deja două oferte depuse de două companii de construcții ce doresc să realizeze acest obiectiv.
          Așadar, am demonstrat că se poate și o să revin în curând cu vești bune despre corpul A al prestigiosului liceu, în băncile căruia au învățat elevi care acum sunt „oameni mari”!
Colegiul Național Liviu Rebreanu și Bistrița merită asta!

Facebook Comments