Ceremonia de aniversare a 100 de ani a Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”

Azi, cu ocazia Ceremoniei de aniversare a 100 de ani a Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, am avut prilejul de a transmite gândurile mele distinșilor participanți la solemna manifestare:

“Patriotismul nu este numai iubirea pământului unde am călcat prima dată, ci și respectarea trecutului, pentru a putea să clădim corect și demn viitorul!

Astăzi avem onoarea să sărbătorim împreună 100 de ani de patriotism, dârzenie, disciplină, 100 de ani de muncă a tuturor celor care au purtat și poartă România în dreptul inimii ca militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, fost Regiment 81 Infanterie.

În cei 100 de ani s-a scris istorie prin faptele pline de curaj, iar această placă dedicată aniversării Brigăzii, pe care o dezvelim astăzi, este încă o dovadă a respectului pe care-l acordați istoriei, celor ce au răspuns la apel, indiferent de vreme și vremuri, acei oameni care au îmbrăcat uniforma militară cu mândrie și care respectă și acum, cu încredere, comanda dlui. General de Brigadă Mircea Gologan.

Aici s-au instruit tineri, aici au învățat ce este ordinea, disciplina și respectul, dar tot de aici au plecat profesioniști în misiuni de menținere a păcii și misiuni umanitare, începând cu anul 1997, ca parte componentă a Forţei de Reacţie Rapidă a Armatei României.

Știu că peste tot unde ați mers, în teatre de operații, ați fost apreciați pentru profesionalismul vostru, pentru ambiție, iscusință și curaj și ați reprezentat România și Bistrița cu Onoare!

Însă, nu avem cum să-i uităm pe cei ce au căzut la datorie!

Pentru conștiinciozitatea, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedit, este de datoria noastră să ne plecăm frunțile în cinstea memoriei eroilor care au aparţinut acestei brigăzi căzuți la datorie și să vă admirăm pe toți pentru tot ce ați făcut întru gloria Armatei României.

Curajul, responsabilitatea, profesionalismul şi spiritul de sacrificiu sunt valorile acestei forţe de elită a Armatei Române care serveşte cu credinţă şi devotament ţara şi îşi onorează misiunile.

Acum ne întoarcem fața către prezent, către cei ce formați Brigada 81 Mecanizată. Sarcinile dumneavoastră sunt multiple, familiile voastre știu asta cel mai bine, dar tot ceea ce faceți este important atât pentru armată, cât şi pentru socie¬tatea civilă, iar noi, cu toții vă mulțumim!

Aveți admirația noastră, dar cred că este și mai importantă aprecierea din ochii copiilor voștri, a familiei, a celor ce înțeleg ce-nseamnă și ce presupune uniforma militară.

Dumneavoastră sunteţi eroii noștri şi ne determinaţi să ne aducem aminte în fiecare zi de valorile și tradițiile acestui popor, să ne manifestăm conștiința, credința și patriotismul.

Au trecut 100 de ani, deja începe numărătoarea pentru următorii 100, iar eu sunt onorat să fiu astăzi aici, la un eveniment atât de important pentru dumneavoastră și pentru județul Bistrița-Năsăud.

La ceas aniversar, mai mult ca oricând, trebuie să fiţi mândri că aţi contribuit şi contribuiţi, atât prin pregătirea zilnică specifică, cât şi prin participarea la misiunile din afara teritoriului statului român, la creşterea prestigiului Armatei României atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.
Vă doresc multă sănătate și bucurii, putere de muncă și tărie în îndeplinirea tuturor misiunilor încredinţate! La mulţi ani, bravi militari ai Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”!”

Facebook Comments