Ceremonialul militar-religios organizat în fața Palatului Administrativ din Bistrița, cu prilejul dezvelirii statuii domnitorului Petru Rareș

Am participat azi la ceremonialul militar-religios organizat în fața Palatului Administrativ din Bistrița, cu prilejul dezvelirii statuii domnitorului Petru Rareș.

În semn de considerație, alături de noi, la acest eveniment s-a aflat şi Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.
Evenimentul a fost unul deosebit, organizat de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud, care marchează încheierea Anului Centenar al Marii Uniri.

Domnitorul moldovean, Petru Rareș, a fost un apărător al creştinismului ortodox, care a reuşit să salveze Ţările Române de la islamizare.

Meleagurile noastre au fost pentru el un loc de refugiu în vremuri tulburi, acesta retrăgându-se în Ardeal, la Cetatea Ciceului, atunci când boierii din Moldova l-au trădat.

Dezvelirea statuii domnitorului Petru Rareș în piața ce îi poartă numele din municipiul Bistrița, este un omagiu pe care îl aducem memoriei lui, o confirmare a respectului şi aprecierii pe care o avem pentru realizările lui demne de un fiu al lui Ştefan cel Mare.

Cinste eroilor noștri care au militat pentru ca România să fie o țară liberă, iar românii să nu își piardă credința!

Facebook Comments