1 Decembrie-Ziua Naţională a României sărbătorită cu emoţii de către bistriţeni

Pentru noi, românii, ziua de #1Decembrie a fiecărui an are o semnificaţie deosebită,dar azi aniversăm 100 de ani de când înaintaşii noştri au hotărât la Alba Iulia cu o voinţă fermă, de neînfrânt – „Să ne unim cu ŢARA!”

Ziua Naţională a României este o sărbătoare de suflet și reprezintă un moment de omagiere a spiritualităţii, culturii şi istoriei noastre naţionale şi de celebrare a unităţii, solidarităţii şi specificului românesc.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului 1918, mii de români au pornit spre Alba-Iulia. Ei erau reprezentanţii milioanelor rămase acasă şi aveau mandatul clar: „Să votaţi pentru UNIRE!”. Şi Bistriţa a fost prezentă cu şase delegaţi cu acelaşi mandat: Unirea cu Ţara.

Acum, de Ziua Naţională a României, îmi exprim recunoştinţa faţă de înaintaşii noştri, faţă de cei care s-au jertfit pentru realizarea Marii Uniri la 1 Decembrie 1918.

Datoria noastră este de a nu uita jertfa lor şi de a face tot ceea ce depinde de noi pentru binele, bunăstarea şi prosperitatea neamului românesc!

Stimaţi cetăţeni ai municipiului Bistriţa, la ceas aniversar, dorinţa mea este ca această zi solemnă şi cu profunde semnificaţii, să vă aducă numai bucurie în suflete, linişte şi prosperitate!

Să avem încredere în viitorul nostru, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne împlinim năzuinţele, speranţele!

La mulți ani, România Mare!

Facebook Comments