Festivalul Național de interpretare a cântecului popular românesc “PANĂ DE PĂUN”

În această seară a avut loc Gala laureaţilor a celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de interpretare a cântecului popular românesc “PANĂ DE PĂUN”.

După cum ştim cu toţii, Bistriţa-Năsăud este o zonă folclorică cunoscută pentru numărul mare de interpreţi valoroşi ce reprezintă acest ţinut.

Tradiția se păstrează, iar anul acesta trofeul a fost câștigat de o deosebită interpretă a județului nostru, Florina Bălan.

Mereu am apreciat acest gen de muzică şi am considerat că artiştii dedicaţi folclorului sunt principalii promotori ai identităţii noastre culturale.

Felicit iniţiatorul festivalului, domnul secretar de stat Alexandru Pugna, dar şi ASOCIAŢIA CULTURALĂ „PANĂ DE PĂUN” BISTRIŢA, care în colaborare cu CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD şi CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL „GEORGE COŞBUC” BISTRIŢA, reuşesc să organizeze de mai bine de un deceniu acest renumit festival.

Nu în ultimul rând, îmi exprim aprecierea față de toți concurenții care ne-au bucurat inimile în aceste seri și le doresc mult succes pe viitor în activitatea artistică!

Facebook Comments