“Contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la făurirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”

Am participat astăzi la slujba de binecuvântare a statuii Cardinalului Iuliu Hossu, urmată de simpozionul cu tema “Contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la făurirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Este o zi deosebită pentru noi, o zi în care îl comemorăm și îl cinstim pe cardinalul Iuliu Hossu, preot al Marii Uniri, cel care ne-a transmis cel mai frumos lucru:
„Credinţa noastră este viaţa noastră”! – sunt vorbele de suflet ale cardinalului Iuliu Hossu, care i-au dat mereu putere pentru a-L servi pe Dumnezeu şi patria sa, indiferent de greutăţile pe care le-a întâmpinat.

Cardinalul Iuliu Hossu a fost şi este un model pentru noi, prin contribuția sa semnificativă la unirea neamului şi neîncetatul său devotament față de patrie.

Cu greu ne putem imagina Marea Unire de la 1 Decembrie fără contribuţia sa.

În decursul istoriei sale, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a pus umărul la prefigurarea și pregătirea drumului spre Marea Unire de la 1918 prin formarea umană, spirituală și culturală a tinerelor generații sub influenţa valorilor creștine autentice, a iubirii de Biserică și de Neam.

Născut la Milaș, în județul nostru, cardinalul Iuliu Hossu rămâne una din marile valori ale spiritualităţii transilvane și bineînțeles ale României!

Facebook Comments