11 NOIEMBRIE – ZIUA VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII

Astăzi, 11 noiembrie este celebrată Ziua Veteranilor, o importantă sărbătoare pentru Armata României.

Denumită inițial “Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului.

Această zi este dedicată totodată cinstirii şi recunoașterii sacrificiului militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român.

La 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul Iosif Silviu Fogoraşi, acesta fiind primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.
În total, 29 de militari români și-au sacrificat viața în misiunile efectuate peste graniță, apărând cu patriotism, bărbăţie şi mult curaj valorile şi interesele naţionale.

Sacrificiul lor nu trebuie uitat niciodată, ei trebuie să fie mereu prezenți în memoria și conștiința noastră, deoarece sunt un exemplu pentru noi și generațiile viitoare!

Să arătăm în această zi de 11 Noiembrie respectul și recunoștința noastră tuturor militarilor, acelor care zi de zi își pun viața în slujba României, acelor care s-au întors cu bine din teatrele de operațiuni și eroilor care au făcut sacrificiul suprem, dându-și viața pentru această țară!

Facebook Comments