Amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Tărpiului, Drumul Cetăţii şi Livezi

După mulţi ani în care traficul intens bloca “Centura oraşului”, astăzi se lucrează la amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Tărpiului, Drumul Cetăţii şi Livezi.

Din studiile de trafic la nivelul oraşului reiese faptul că sensurile giratorii creează confort în trafic şi reduc timpul de tranzit. Este o soluție tehnică propusă de proiectanţi şi ingineri, lucrările constau în realizarea podeţului nou, iar infrastructura şi suprastructura se va face din elemente fabricate din beton.

În prezent, se lucrează la relocarea rețelelor de utilități în vederea construirii sensului giratoriu, intersecţia fiind străbătută de importante reţele de apă, canalizare, gaz şi electricitate.

Obiectivul nostru prin derularea acestui proiect este fluidizarea circulaţiei în zonă şi crearea condiţiilor de siguranţă şi confort în trafic pentru cetăţenii oraşului Bistriţa.

Sensul giratoriu alături de Centrul Intermodal de Transport reprezintă o soluţie de deschidere a unei noi axe de transport urban.

Zona „Centurii” şi strada Tărpiului au fost parte a complexului industrial al oraşului şi nu s-au facut intervenţii majore în această zonă din anii ‘90 până astăzi.

Facebook Comments