Ceremonia de la Blăjeni, organizată cu ocazia comemorării „celui mai bun fiu al ţării”, Generalul Grigore Bălan

Am participat astăzi la ceremonia organizată cu ocazia comemorării „celui mai bun fiu al ţării”, Generalul Grigore Bălan.

Generalul Grigore Bălan a fost primul general român căzut la datorie pentru eliberarea Transilvaniei în cel de-al doilea război mondial.

În semn de recunoștință pentru meritele deosebite și pentru contribuția la educarea patriotică a tinerei generații, Generalul Grigore Bălan a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Mihai Viteazul”, în rang de Cavaler.

Ţin să amintesc faptul că, în memoria eroului, o stradă din Bistrița poartă numele său, iar în incinta comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată se află bustul generalului, marea unitate preluând denumirea onorifică ”Grigore Bălan”.

Orice comemorare a eroilor români trebuie să reprezinte o sărbătoare de suflet pentru noi şi trebuie să fie împodobită cu bogatele virtuţi de bărbăţie şi vitejie străbună prin care s-a clădit România de azi şi se plămădeşte România de mâine.

Așadar, să ne arătăm respectul faţă de faptele eroice atât prin a le face cunoscute, cât și prin înălţarea noastră la măreţia şi strălucirea jertfei eroilor!
Șă-ți fie țărâna ușoară, erou al Neamului, ție și tuturor celor care au luptat pentru România!

Facebook Comments