“Ziua Pompierilor”, sărbătorită la Bistriţa printr-un eveniment deosebit

Patriotismul înseamnă devotament manifestat prin apărarea ţării, a comunităţii, pentru un bine național, uneori chiar până la sacrificiul suprem. Patriotismul implică dedicare, angajament, spirit comunitar.

De 170 de ani de existență instituțională în România, pompierii noştri luptă, oferind ajutor cu devotament, altruism şi uneori chiar sacrificiu în misiunile de zi cu zi care implică incendii, accidente, inundaţii, cutremure, organizând acţiuni de prevenție, de salvare, evitând sau reducând efectele negative ale situaţiilor de urgenţă asupra persoanelor, animalelor şi al bunurilor.

Dacă în anul 2007, numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă a fost de 53 de mii, în 2017 s-a înregistrat un număr de 420 de mii, un număr deloc neglijabil, dar căruia personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-a făcut faţă cu profesionalism, dând dovadă de un deosebit simț al răspunderii, la fiecare misiune.

Pompierii își dedică viața protejării vieții și a proprietății.
Uneori, această dăruire este sub formă de ore nenumărate de voluntariat de-a lungul multor ani, în altele sunt mulți ani de altruism. În toate cazurile, riscă sacrificiul final al vieții pompierilor.

Astăzi suntem datori să îi omagiem pe pompierii care s-au jertfit slujind comunitatea noastră și le mulțumim celor care continuă să își dedice viețile pentru a proteja siguranța tuturor.
Prin participarea la acest eveniment de recunoaștere, putem demonstra recunoștința noastră față de aceşti eroi care dau dovadă de un nemărginit patriotism.

Cu ocazia Zilei Naționale a Pompierilor, doresc să îi felicit pe toţi cei care îşi asumă aceeastă meserie vocaţională, La Mulţi Ani şi multă putere de muncă, precum şi multe misiuni încheiate cu succes!
Vă mulțumim!

Facebook Comments