Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocşi din județul Bistrița-Năsăud

Bistrița a fost gazda unei frumoase întâlniri a Tinerilor Creștini Ortodocşi din județul Bistrița-Năsăud”, sub genericul ”Valori creștine în An Centenar – Uniți în credință” la care a participat și Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Am văzut cu bucurie că aproape 300 de tineri au fost prezenți la această întâlnire.

Deoarece ne aflăm în Anul Centenarului, Anul celor care cu credinţă şi jertfă au înfăptuit Marea Unire din 1918, a avut loc și o conferința la care profesorii, au ținut sa le reamintească tinerilor participanți la acest eveniment profund creștin că au datoria să cunoască, să înveţe şi să respecte trecutul poporului nostru și valorile morale pe care ni le-au transmis peste timp strămoșii noștri.

Pentru că tinerii sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate, noi avem cu toţii datoria să le fim alături şi ii sprijinim cu tot ce ne stă în putință pe ei, cei care reprezintă viitorul poporului român.

Înaintașii noștri ne-au lăsat moștenire o țară liberă și sigură, iar pentru vrednicia acestor fapte suntem datori să le purtăm veșnică și recunoscătoare amintire, să cinstim memoria faptelor lor.

Îmi doresc ca aceste lucruri să rămână întipărite în sufletul nostru pentru totdeauna.
Doamne ajută!

Facebook Comments