NUNTA ZAMFIREI

Unul dintre cele mai mari și frumoase festivaluri internaţionale de folclor, “Nunta Zamfirei”, se desfășoară în aceste zile (25- 31iulie) la Bistrița!

Marele câștig al acestui festival este că prin el, vizitatorii din străinătate ne-au cunoscut și s-au întors de fiecare dată acasă cu o imagine frumoasă a României.

Acest eveniment vorbește lumii întregi despre prietenie, pace și frumusețea moștenirii culturale tradiționale din lumea întreagă și le aduce împreună chiar la noi acasă, în Bistrița.

​Este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Europa, nu numai din Bistrița sau din România, unde mari personalități ale lumii folclorice vin cu bucurie și respect, an de an, ca să promoveze valori autentice.

Sunt un iubitor al tradiției și consider că este foarte important să nu ne uităm rădăcinile și identitatea, reflectate atât de frumos în portul și jocul nostru popular.

Tocmai de aceea îi felicit pe cei care au reuşit prin eforturile lor să menţină viu aceast festival, care face ca Bistriţa noastră să fie capitala folclorului internațional!

Doresc şedere placută celor care au făcut efortul de a veni chiar și din alte țări la noi în oraș și distracție plăcută tuturor locuitorilor municipiului Bistrița!
Bucurați-vă de acest moment, fiți entuziaști și simțiți românește, în acestă atmosferă multiculturală prezentă în aceste zile la Bistrița!

Facebook Comments