Proiectul cartierului modern de tip Smart & Green City pentru tineri, aprobat în ședința consiliului de administrație al Liceului Tehnologic Agricol!

Pentru că proiectele devin cu adevărat importante atunci când se transformă în fapte, am dus astăzi proiectul cartierului modern de tip Smart & Green City pentru tineri, în ședința consiliului de administrație al Liceului Tehnologic Agricol.

Cu această ocazie, consiliul a înțeles importanța proiectului pentru comunitate și am intrat într-o nouă etapă a acestuia.
Astfel consiliul de administrație al Liceului Tehnologic Agricol a renunțat la o parcelă cu suprafața de 32 de hectare, atât cât am solicitat, din totalul de 38 de hectare aflată în administrarea lor, în favoarea acestui proiect.
Mai mult, reprezentanții consiliului de administrație au propus, ca pe lângă acea grădiniță care va fi în incinta cartierului să reabilităm și să modernizăm spațiile nefolosite din clădirile actualului Liceu Agricol și să înființăm și o școală generală în viitorul cartier, asigurându-se un cadru de dezvoltare a copiilor, aproape de casă.

Menționez faptul că spațiile și clădirile Liceului Tehnologic Agricol ocupă actualmente 3 ha, iar în urma discuţiilor de azi, le-au mai rămas 3 ha pentru cultivarea terenului agricol în scopuri didactice, în total 6 hectare.

De asemenea, am bucuria să vă anunț că ieri am primit acordul de principiu și în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean, așadar suntem pe drumul cel bun, tot mai aproape de a pune prima cărămidă a cartierului pentru tineri.

Aceștia sunt primii pași, urmând ca în ședința consiliului local din 19 iulie să intru cu proiectul de HCL pe care l-am inițiat, pentru schimbarea destinației terenului din teren agricol dat în administrarea liceului agricol, în teren pentru edificarea cartierului de locuințe individuale destinate tinerilor prin atribuire de loturi prin concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița.

                                                                         Bistrița ta, casa ta!

 

 

Facebook Comments