Bistrița ta, casa ta!

Municipiul Bistrița devine acasă pentru 700 de familii de tineri, aceștia având oportunitatea să-și construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița, într-un nou ansamblu rezidențial.

Astfel, sprijinim tinerii, oferindu-le (prin depunerea unui cereri și în funcție de disponibilitatea locurilor) suprafețe de 300 sau 500 de mp, în concesiune pentru o perioada de 49 de ani (cu posibilitate de prelungire până la 73 deani) și de achiziție ulterioară a terenului, pentru construirea unei case noi, în zona străzii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidențial.

Celor aflați la început de drum, Primăria Municipiului Bistrița oferă locul pentru a-și clădi casa dorită, răspunzând astfel unei probleme cu care știm că aceștia se confruntă, aceea a prețului ridicat de achiziție a terenului.

Așadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca să rămâneți sau să vă întoarceți acasă, în Bistrița, și împreună să clădim un oraș verde și inteligent/ a smart and green city, un oraș al viitorului.

Acest ansamblu rezidențial are pe primul loc comunitatea și natura!

Este gândit ca un cartier de case cu mult spațiu verde, parcuri,piste de biciclete, dar și magazine, grădiniță, spații de joacă și zone pietonale.

Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistrița să devină cu adevărat un oraș accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu și lung.  

Astfel, studenții plecați la studii în marile centre universitare, precum și tinerii plecați pentru o perioadă la muncă în străinătate sunt așteptați și ei, acasă.

Va fi un proiect etapizat, iar în prima fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziția tinerilor, aproximativ 250 de loturi de case.

Criterii pentru obținerea unui lot pentru casa ta:

Sub 35 de ani la data depunerii cererii;
Loc de muncă în Bistrița;

(întreaga listă de criterii va fi stabilită de Consiliul Local și făcută publică)

Condiții obligatorii de îndeplinit:

După încheierea contractului de concesiune, în termen de 2 ani este obligatorie obținerea autorizației de construcție.
După încheierea contractului de concesiune, în termen de 5 ani este obligatorie recepția finală a lucrărilor.

Alte condiții:

După 10 ani de la semnarea contractului de concesiune (considerând că au fost îndeplinite celelalte condiții), se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziția terenului, acesta urmând a fi vândut la prețul lui de piață.
Construcția nu poate fi vândută timp de 10 ani!
În întreg procesul de contractare și construire se va oferi consiliere din partea aparatului de specialitate a primăriei.

Pentru că acesta este un proiect adresat cetățenilor Bistriței, ne dorim ca denumirea ansamblului rezidențial să fie aleasă de către dumneavoastră, prin vot.

În acest sens, am deschis un sondaj de opinie unde poate să fie aleasă denumirea acestuia!

Împreună construim un #OrașAccesibilTinerilor!

Bistrița ta, casa ta!

Facebook Comments